Transparent
Baadehus miljoe 19 1920x1080 PRO

Hvad er bedst og billigst i din terrassevarmer – halogen eller carbon?

Sommeren er den bedste tid på hele året. Men når solen går ned, og duggen falder, kan det kræve mere end en varm trøje at blive ude på terrassen hele aftenen. Derfor anskaffer mange sig en terrassevarmer. Nogle af dem har halogenrør. Andre har carbonrør. Og hvad er egentlig bedst og billigst i drift?

Hvad gør halogen i terrassevarmeren? Du kender det formentligt fra lyspærer til boligen. Det er samme princip i en terrassevarmer – her afgiver rørene både lys og varme. Halogen er kendt for at give et varmt, behageligt lys, men det er også kendt for at bruge rigtig meget strøm og blive meget varmt. En varmelampe skal give varme, men i denne type af terrassevarmere bruges op mod 40 % af energien på at lave lys. Dvs. at det kun er 60 % af den tilførte energi, der bliver til varme, og som kan hjælpe dig en kølig aften på terrassen.

Er en halogen terrassevarmer dyr?
Tit kan du finde en varmelampe med halogenrør til en rigtig billig pris. Det er selvfølgelig dejligt. Men en ting er, hvad den koster at anskaffe sig. Noget andet er, hvad den koster at bruge. Når en halogen terrassevarmer bruger 40 % af energien på at give lys og ikke varme, betyder det, at du skal bruge mere strøm for at få optimal varme. Hvad typen af rør gør i indkøbspris, halter den på i varmeeffekt og driftsøkonomi. Det skal du tænke over, før du anskaffer dig en varmelampe med halogenrør.

Baadehus miljoe 01 1920x750 MINI
Josefine Goerup 02 1920x1815
PRO champagne 02 mur 1388x1080
Baadehus miljoe 09 1920x1080 PRO
MINI white 01 mur 1388x1080

Alternativet er carbon

Hos Wishco elsker vi at eksperimentere og finde de bedste løsninger og teknologier – og det skal være til en pris, hvor alle kan være med. Derfor er vi selv ret begejstrede for CarboTek, som du fx finder i MINI. CarboTek er en teknologi i terrassevarmeren, der bygger på carbonbaserede varmelegemer, hvor kulfibre spiller en stor rolle. Vi har faktisk tilsat endnu mere end det. En halogenbaseret luftart i samspil med varmelegemet gør, at effekten af varme bliver endnu bedre og varmer alle i komfortzonen på få sekunder.

Der er også andre end os, der er vilde med CarboTek. Det irske QQI har lavet en test, som konkluderer, at vores teknologi varmer huden mere end andre teknologier på markedet. Det kan noget, det der CarboTek – og det vil du kunne mærke.

MINI black 02 mur 1388x1080


Er du blevet nysgerrig på Wishco, kan du se vores MINI model her:

Køb MINI her

Wishco-lämpölamput

Kurv