Transparent
Lise Vandborg hero 1920x1080

En terrassevarmer med god samvittighed

Af Lise Vandborg

Kan du lige se det for dig? Dit nye loungemøbelsæt, den dejlige terrasse og duften af sommer, der nærmer sig med hastige skridt? Det er ved at være den tid på året, hvor vi især elsker at rykke udenfor og nyde de lange sommeraftener. Men vi kender alle den danske sommer: Utilregnelig.

Men nydes, skal den! Vi har det dejligste hus i skoven og en skøn overdækket terrasse. Her kan vi med et kig ud over skoven se solsorte, musvitter, mejser og mange flere slags boltre sig. Selv vores børn elsker at sidde derude. Problemet er bare, at vi ofte oplever, at det er liiiiidt køligt på den overdækkede terrasse - den er nemlig også nordvendt. Jeg synes personligt ikke altid et varmt tæppe er nok, men vi er samtidig også meget miljøbevidste, og vil gerne tage bæredygtige beslutninger. Vi gik derfor på udkig på terrassevarmer-markedet, og min opmærksomhed faldt hurtigt på Wishco Innovation.

Lise Vandborg 01 1920x1440

Men hvordan kan en terrassevarmer være miljøvenlig, tænker du nok? Jo, ganske vist ville det absolut bedste for miljøet være, ikke at bruge andet end sin egen kropsvarme og måske et tæppe til at varme sig på. Vil du, som os, gerne forkæle dig selv og familien lidt, så frygt ej.

Når du køber en af Wishcos terrassevarmere, kan du med god samvittighed tænde den de aftener, du har brug for lidt ekstra varme. Da vi selv var på udkig efter en terrassevarmer, betød det meget for os, at Wischos modeller er eldrevne. Hvis du vælger en terrassevarmer, der kører på gas, vil du udlede ikke kun mere CO2, men også lokal-forurenende CO og NOx. Gå derfor efter el, hvis du vil spare miljøet for den slags.

En anden ting, som vi synes er super fedt ved Wischo er, at terrassevarmeren varmer via infrarød. Det betyder, at den kun varmer det den rammer, og ikke luften. Faktisk bruger en infrarød terrassevarmer kun halvt så meget energi som både gasdrevne - og elmodeller, der ikke varmer ved hjælp af infrarød. En lille sjov detalje er, at du faktisk skal have din eldrevne terrassevarmer tændt 3391 timer, før du udleder tilsvarende meget CO2, som en flyvetur til Madrid – eller ni timer hver dag i et helt år. Et normalt forbrug ligger højt sat på 100 timer på et år. Med det forbrug, kan du drive din terrassevarmer i 34 år, før man har udledt så meget CO2 som flyvemaskinens ene strækning.

Lise Vandborg 02 1920x1440

For os er muligheden for at forlænge forårs- og sommeraftenerne, have børnene med ude og måske nogle venner, der derfor aldrig tager hjem igen, virkelig en suveræn luksus. Vi oplever at vi nyder vores udeareal meget mere, og det er langt mere komfortabelt at sætte sig ud. Før I tiden havde vi en tendens til konsekvent bare at smide os i sofaen, fordi man ikke helt kunne overskue at sætte sig ud og fryse. Men det er altså lidt noget andet nu. Nu har vi haft endnu flere hyggelige stunder derude - både som par og som forældre.

Lise Vandborg 03 853x1007

Foto: Jonas Lundgaard Svendsen


Med al den her info, er der vist ingen tvivl om, at hvis du vil have en terrassevarmer og stadig vil bibeholde en god samvittighed, så er det værd at tage et kig på Wischo. Det gjorde vi altså og vi har anskaffet os modellen “PRO”. Den er virkelig fin i dens minimalistiske og enkle design. For os betyder udseendet en del, da vi helst ikke vil ødelægge vores fine altan og naturskønne udsigt med noget helt stort, klodset og malplaceret. PRO passer super fint ind og funktionaliteten er virkelig god. Sammen med selve terrassevarmeren kommer en fjernbetjening, så det er super nemt at starte, justere og slukket elvarmeren igen. Derfor en stor varm anbefaling fra os.

Om Lise & Michael Lise bor med sin mand Michael i Nordjylland med deres to sønner Villy og Verner. I 2016 deltog de i tv-programmet Nybyggerne som de efterfølgende vandt. I dag kan du via deres blog blive inspireret omkring boligdesign, DIY-projekter, familieliv og rejser. Følg med i deres kreative univers her: liseogmichael.dk og @lisevandborg

Kurv