Transparent
PRO homepage switch 01 1920x1080

Wishco giver dig carbon baseret varme frem for tungsten

Tungsten og carbon er begge grundstoffer og gode varmeledere. Netop derfor bruger man dem i terrassevarmere, hvor det er vigtigt både at have materiale, der kan lede varmen, og som samtidig kan holde til ekstrem høj varme uden at smelte. Udendørsvarme er til dig, der gerne vil have mest muligt ud af din altan eller terrasse – uden at fryse vel at mærke. Der er mange muligheder for udendørsvarme, og her kan du læse lidt om de forskellige.

Hvordan bruges tungsten og carbon i terrassevarmere?
Inde i en terrassevarmer sidder en varmeleder med ca. 150-200 tråde. Jo flere tråde, der er i varmelederen, jo mere energi kan der ledes gennem dem. Det er i varmelederne, at tungsten og carbon bl.a. bruges. Tungsten og carbon har begge et smeltepunkt på op mod 3.400 grader. Derfor kan materialet holde til elterrassevarmere med en enorm kraft – fx som vores fra Wishco.

Baadehus miljoe 01 1920x750 MINI
Josefine Goerup 02 1920x1815
PRO champagne 02 mur 1388x1080
Baadehus miljoe 09 1920x1080 PRO
MINI white 01 mur 1388x1080

Carbon frem for tungsten

Tungsten kaldes også wolfram og er et grundstof. Størstedelen af tungsten bliver brugt til metalkeramiske produkter, fx glødetråde i elpærer. Netop derfor fungerer tungsten også i en terrassevarmer, da det leder varmen uden at smelte eller koge op. Carbon er ligesom tungsten et grundstof og kaldes også på almindeligt dansk for kulstof. Det kommer i hele tre former: diamant, grafit og fullerener. Anvendelsen af carbon er meget bred, netop fordi det kan kombineres med andet og har mange forskellige egenskaber. Det kan bl.a. danne legeringer med jern, som bliver til carbonstål. Grafit kombineres med ler og bliver til det bly, vi skriver med.

Wishcos terrassevarmere er lavet med en helt speciel teknologi: CarboTek. Vi har faktisk selv udviklet den for at skabe en endnu bedre og mere effektiv varme for dig. CarboTek, som du finder i vores udendørs varmelamper, er baseret på carbonvarmelegemer, hvor kulfibre har en helt afgørende rolle. Udover carbon i vores teknologi har vi også tilført en halogenluftart. Sammen med varmelegemet gør det, at alle i komfortzonen lynhurtigt og effektivt bliver varmet op. Faktisk øger det effekten med minimum 16 %.

Baadehus miljoe 01 1920x1080 MINI

Hvad betyder komfortzonen og varmeeffekt?

Komfortzonen henviser til der, hvor du får allermest varme. Varmeeffekten hænger sammen med, hvor meget watt der er i terrassevarmeren. Som tommelfingerregel siger vi, at jo flere watt i varmeren, jo større areal dækker den. Hvis du har en stor terrasse på 22 kvm, skal du vælge en terrassevarmer med stor mængde af watt, fx vores MASTER på 2500 watt. Har du en mindre altan, skal du på samme måde vælge en mindre mængde af watt. Her er vores MINI 1500 perfekt. Den dækker op til 14 kvm.

Kan du regne med vores tommelfingerregel om mængden af watt? Desværre kan vi ikke sige noget om det generelle marked, men det burde altid være sådan, at jo større mængder af watt, jo større areal. Det hænger selvfølgelig også sammen med, hvor meget strøm varmelampen skal bruge for at varme op. Teknologien har meget at sige – og derfor er vi sikre på, at vores CarboTek er noget af det bedste på markedet.

Vil du læse mere om CarboTek, kan du gøre det her:

Gå til teknik

Wishco grijalice za terasu

Kurv